Nek-, hoofdpijn massage

Wanneer je gespannen bent, voel je dat met name in nek en schouders. Vaak kun je zelf wel aangeven waar de blokkades zitten. Deze zogenaamde “knopen” zorgen ervoor dat je beperkt wordt in je bewegingen. Bij een nek- en hoofdpijnmassage is het belangrijk uit te zoeken waar de daadwerkelijk bron van het probleem zich bevindt.  Wanneer dat duidelijk is, kan een gericht behandeling gestart worden. Door verschillende massagetechnieken zal met name de doorbloeding van de spieren bevorderd worden.

Massage kan ook hoofdpijnklachten verminderen of zelfs compleet laten verdwijnen. Door soepelere spieren en een betere doorbloeding is de kans op verkramping, en daarmee op hoofdpijn, een stuk kleiner. 

Oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn: te weinig vocht binnengekregen, stress, een slechte houding, slaaptekort, te weinig lichamelijke beweging. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, waarvan migraine en spanningshoofdpijn de bekendste zijn. Bij een migraineaanval of hevige hoofdpijn is een massage niet gewenst.