Klachtgerichte massage

Pijnlijke spieren kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen spierklachten ontstaan door het uitoefenen van een bepaald beroep of een bepaalde sport. Hoewel u de pijn in uw spieren wellicht duidelijk kunt beschrijven, is het vaak lastig om de specifieke oorzaak van de pijn te achterhalen.

Vaak worden spierklachten tegelijkertijd veroorzaakt door meerdere veroorzakers, ook wel stressoren genoemd. Door een verkeerde werkhouding, stress, lichamelijke aandoeningen, overbelasting of onverwachte bewegingen kan spierspanning ontstaan.

Om van deze vervelende spanning af te komen kunt u een klachtgerichte massage proberen. Als masseur vraag ik u eerst waar de pijn zich bevindt, wat u denkt dat de oorzaak van de pijn is en hoe lang u al last heeft van de pijn. Op basis van uw antwoorden stem ik vervolgens de massage volledig af op uw lichaam.

De klachtgerichte massage verlicht spierspanningen en blokkades. De massage werkt goed voor mensen met hoofdpijn, een zere nek of pijnlijke schouders. Dit omdat de klachtgerichte massage zal zorgen voor ontspanning in de spieren en een betere doorbloeding. Hierdoor kunnen de afvalstoffen die zich in uw lichaam bevinden sneller worden afgevoerd.

Bekijk ook onze andere massagevormen:

Ontspanningsmassage

Sportmassage

Bindweefselmassage

Rug-, nek-, schoudermassage

Nek-, hoofdpijnmassage